Отеки при хронической венозной недостаточности нижних конечностей: клинические проявления, медикаментозное и хирургическое лечение

Опубликовано в журнале:

«Терапевтический архив» том 85, №4, стр.93-96, 2013

Г.Н. Гороховская , В.Л. Юн

Кафедра госпитальной терапии №1 Московского государственного медико-стоматологического университета им. А.И. Евдокимова Минздрава РФ; Городская клиническая больница №40, Москва

Аннотация

В обзоре приводятся данные о причинах и патогенезе развития отеков нижних конечностей (НК), уделяется особое внимание отекам, возникающим при хронической недостаточности вен НК. Обсуждаются возможности неинвазивного и хирургического лечения отеков НК, при венозной недостаточности. Особое внимание уделяется возможностям флеботонической терапии.

Ключевые слова: хроническая венозная недостаточность нижних конечностей, клинические признаки, медикаментозное лечение, флеботоники, хирургическое лечение.

https://medi.ru/info/5821/

 

ІНСТРУКЦІЯ для медичного застосування лікарського засобу ФЛЄБОДІА 600  мг (PHLEBODIA 600 mg)

Склад: діюча речовина: діосмін (diosmine);

1 таблетка містить діосмін, що відповідає 600 мг діосміну безводного чистого;

Лікарська форма. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Ангіопротектори. Капіляростабілізуючі засоби. Біофлавоноїди. Код АТХ С05С А03.

Показання.

• Полегшення симптомів лімфовенозної недостатності: важкість у ногах, біль, трофічні розлади.

• Комплексне лікування функціональних станів, що супроводжуються підвищеною проникністю капілярів.

• Лікування функціональних симптомів гострого геморою.

Протипоказання.

Гіперчутливість до компонентів препарату, особливо у пацієнтів, схильних до алергічних реакцій на кошеніль червону А (Е 124). Препарат не рекомендується застосовувати у період годування груддю.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

 В ході експериментальних досліджень у тварин не було виявлено тератогенного впливу діосміну на плід. У клінічній практиці не було повідомлень про будь-які побічні ефекти при лікуванні препаратом вагітних жінок, тому препарат застосовують після консультації з лікарем, враховуючи співвідношення користь для матері/ризик для плода.

Через відсутність даних щодо проникнення препарату в грудне молоко застосування цього препарату у період годування груддю не рекомендується.

Спосіб застосування та дози. Для перорального застосування.

  • Лімфовенозна недостатність: 1 таблетка на день вранці перед сніданком. Тривалість курсу лікування визначає лікар залежно від перебігу захворювання. Середня тривалість лікування становить 2 місяці.
  • Гострий геморой: 2– 3 таблетки на день під час прийому їжі протягом 7 днів. Якщо після лікування симптоми геморою не зникають, слід звернутися до лікаря для корекції лікування. Максимальна добова доза – 1800 мг (3 таблетки).

Побічні реакції.

Можливі алергічні реакції, включаючи шкірні висипання, свербіж. Рідко можливі диспептичні розлади, головний біль.

Поодинокі випадки шлунково-кишкових розладів, які рідко призводять до припинення лікування.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Виробник. Іннотера Шузі, Франція / Innothera Chouzy, France.

Реєстраційне посвідчення № UA/8590/01/01 Наказ Міністерства охорони здоров’я України 01.08.18 № 1422

 

Матеріал для розповсюдження в рамках спеціалізованих семінарів, конференцій, симпозіумів з медичної тематики та у спеціалізованих виданнях, призначених для медичних та фармацевтичних працівників.

 

Этот сайт использует cookies для более комфортной работы пользователя. Продолжая просмотр страниц сайта, вы соглашаетесь с использованием файлов cookies. Если вам нужна дополнительная информация, пожалуйста, ознакомьтесь с условиями использования сайта и политикой о конфиденциальности
X
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.
Этот раздел предназначен для медицинских и фармацевтических работников.
Информационные материалы о лекарственных средствах, заболеваниях и их лечении, представленные на сайте, предназначены исключительно для ознакомления и не могут быть руководством для самостоятельной диагностики и лечения.
В случае, если вы не являетесь специалистом здравоохранения и принимаете эти условия, компания не несет ответственности за возможные последствия, которые могут возникнуть в результате самостоятельного использования информации, размещенной в данном разделе.
Просим подтвердить, что Вы являетесь медицинским или фармацевтическим работником и согласны на получение информации о лекарственных средствах.
Да
Нет