Наскільки небезпечна хронічна венозна недостатність

Існує думка, що хронічна венозна недостатність не надто небезпечне захворювання, яке заподіює лише косметичні незручності. Це не так. Порушення венозного відтоку може спровокувати утворення тромбів у глибоких або підшкірних венах. Тромбоз глибоких вен проявляється щільним набряком ноги. При цьому шкіра набуває синюватого відтінку, а будь-які рухи заподіюють біль. При тромбофлебіті по ходу підшкірних варикозних вен з'являється хворобливе ущільнення і почервоніння.

При виявленні подібних симптомів необхідно лягти в ліжко, надати нозі піднесене положення і негайно викликати лікаря. Запам'ятайте, що гострі тромбози і тромбофлебіти необхідно лікувати в умовах хірургічного стаціонару, так як в деяких випадках може знадобитися екстрена операція.

Тромбози і тромбофлебіти надзвичайно підступні захворювання, так як, відокремившись, тромб може викликати важке ускладнення - тромбоемболію легеневої артерії, що часто закінчується смертю хворого.

Підводячи підсумок, необхідно ще раз підкреслити, що хронічна венозна недостатність поширена настільки, що її вже зараховують до «хвороб цивілізації». Захворювання вен загрожують кожному з нас, і тому найкращим способом вирішення можливих проблем є своєчасне звернення до лікаря.

Деякі корисні поради

  • не сидіть «нога на ногу»;
  • при тривалому сидінні, наприклад за столом, кладіть ноги на маленьку лавочку;
  • на період нічного або денного відпочинку підкладайте подушку під ноги, щоб стопи і гомілки виявилися трохи вище рівня серця;
  • при вимушеному тривалому перебуванні в положенні стоячи переступали з ноги на ногу, а при вимушеному тривалому сидінні (у поїзді, літаку або автомобілі) притупували стопами з фіксованими до підлоги п'ятами;
  • Не приймайте гарячих ванн, не відвідуйте лазню і сауну;
  • уникайте перегріву ніг і сонячних опіків;
  • не носіть тісний взуття і обтягуючий одяг;
  • приймайте профілактичні курси сучасних флеботропних препаратів, наприклад, французький венотонік Флєбодіа - всього по 1 таблетці на день протягом 1-2 місяців, що сповільнить прогресування хвороби і зменшить її основні прояви - біль, набряки

Які ліки можна приймати?

Серед основних засобів, що використовуються на всіх стадіях захворювання, найбільш широке розповсюдження отримали венотоніки, або флебопротектори.

Найбльш ефективними засобами для лікування захворювань вен і набрякового синдрому вважаються препарати на основі природного флавоноїду - діосміну.

Діосмін це природний флавоноїд, який отримують шляхом екстрагування шкірки плодів дерева Citrus sinensis (апельсина солодкого).

При прийомі Флєбодіа:

  • Зменшується вираженість симптомів ХЛВН
  • Попереджається прогресування хвороби
  • Попереджається розвиток ускладнень
  • Поліпшується загоєння трофічних виразок
  • Прискорюється відновлення хворих після операції
  • Поліпшується якість життя

Для того, щоб уникнути розвитку варикозної хвороби, не слід захоплюватися сауною, гарячими ваннами, не рекомендується довго перебувати на сонці, тому що при цьому знижується тонус венозної стінки і виникає венозний застій в нижніх кінцівках. Зі спортивних занять особливо корисні ходьба, прогулянки на велосипеді, лижний спорт. Шкідливо носити обтягуючий одяг, панчохи і шкарпетки з тугими резинками. Висота каблука взуття повинна бути не вище 4-5 см. Якщо змушені довго сидіти, частіше міняйте положення ніг і не сидіть нога на ногу. Після роботи або тривалого перебування в стоячому положенні потримайте ноги в піднесеному стані. Після того, як приймаєте душ або ванну, ополосніть ноги холодною водою. Корисне бинтування ніг, носіння спеціального трикотажу, а також застосування флеботоніков, наприклад, Флєбодіа 600.

Цей сайт використовує cookies для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтесь з використанням файлів cookies Якщо вам необхідна додаткова інформація, будь-ласка, ознайомтесь з умовами використання сайту та політикою про конфіденційність.
X
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.